„Černý čaj je oxidován nejvíce - přes polovinu jeho polyfenolů je zoxidováno. Obsahuje tedy jak okysličené, tak neokysličené (přírodní) polyfenoly. Ty okysličené vytvářejí chuť, barvu a aroma černého čaje, zatímco přírodní polyfenoly dodávají nápoji charakteristickou trpkost, která stimuluje činnost slinných žláz a zahání žízeň. “
Citace tagy: Oxidace čaje, Červený čaj, Výroba čaje
Nejlepší čaj typu clonal, který bylo letos možné ochutnat. Nádherné, kořenité,...
Nádherně zpracovaný celolistový čaj z kultivaru Pb312. Velmi ojedinělá záležitost z...
Material came from the same tea trees with Longjing green tea. The dry tea leaves are...
Popis od prodejce : Famous and well know red tea which come from Fujian province, Wuyi...
bohatá, mierne 'bariková' chuť po dubových sudoch ako pri vínach, razatná a vyvážená...
This tea come from Mengsong area and single mountain and autumn late September harvest....
„Označení výrobku First Flush Darjeeling (první sběr po zimní přestávce) pocházejícího z této oblasti vytvářejí světlý nápoj, Second Flush Darjeeling (druhý sběr) tmavý, není ale tak intenzivně zabarvený jako čajovníkové listy z Assámu.“
Citace tagy: Indie, Darjeeling, Červený čaj
Klasická "Jia Ji" receptura! Tato tuocha byla lisována v roce 2005 a obsahuje 1 až 2-letý raw...
Tento čaj pochází z Jingmai Da Zhai, pěstované v Da Ping Zhang oblasti, a je považován za nejlepší Jingmai...
Třída: AA+ Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Si mao, Yunnan Charakteristika: výtečný...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.